تاریخچه ی شکلات

تاریخچه ی شکلات

از آمریکای لاتین تا امروز، شکلات راه طولانی را برای رسیدن به شما طی کرده است. آیا تا به حال این سوالات را از خود پرسیده اید: شکلات چگونه کشف و اختراع شد؟ شکلات از کجا منشا گرفت؟ برای دانستن تاریخچه ی شکلات با ما تا انتهای مطلب همراه باشید…

 

شکلات دقیقا چیست؟

شکلات مدرن گاهی شیرین و گاهی تلخ است که از دانه های کاکائویی که روی درخت کاکائو رشد می کند تهیه می شود و باید بگوییم که نمی توان آن را همانطور که هست خورد و قبل از اینکه خوراکی شود باید فرآیند گسترده ای را طی کند. دانه های کاکائو باید تخمیر شوند تا تلخی آن از بین برود، خشک شود و سپس برشته شود.

دانه های برداشته شده از دانه های کاکائو قبل از تبدیل شدن به شکلات شیرینی که ما می شناسیم و دوست داریم، آسیاب می شوند و با مواد مختلفی از جمله شکر نیشکر مخلوط می شوند.

اما در اصل، روند ساخت و خوردن شکلات کاملاً متفاوت بود و آن را برای ما انسان‌های امروزی غیرقابل تشخیص می‌کرد.

تاریخچه ی شکلات

همه چیز از آمریکای لاتین شروع شد

تاریخچه 4000 ساله شکلات در میان آمریکای باستان، مکزیک کنونی آغاز شد. اینجاست که اولین گیاهان کاکائو کشف شد. اولمک ها، یکی از اولین تمدن های آمریکای لاتین، اولین کسانی بودند که گیاه کاکائو را به شکلات تبدیل کردند. آنها شکلات خود را در طول مراسم می نوشیدند و از آن به عنوان دارو استفاده می کردند.

قرن ها بعد، مایاها شکلات را به عنوان نوشیدنی خدایان ستایش کردند. شکلات مایا یک دم نوش قابل احترام بود که از دانه های کاکائو برشته و آسیاب شده مخلوط با فلفل، آب و آرد ذرت تهیه می شد. مایاها این مخلوط را از یک دیگ به دیگ دیگر ریختند و نوشیدنی غلیظی کف آلود به نام “xocolatl” به معنای “آب تلخ” تولید کردند.

در قرن پانزدهم، آزتک ها از دانه های کاکائو به عنوان ارز استفاده می کردند. آنها معتقد بودند که شکلات هدیه ای از سوی خدای Quetzalcoatl است و آن را به عنوان یک نوشیدنی گوارا، یک داروی تقویت کننده جنسی و حتی برای آماده شدن برای جنگ می نوشیدند.

تاریخچه ی شکلات
عکسی از شکلات

رسیدن شکلات به اسپانیا

هیچ کس به طور قطع نمی داند چه زمانی شکلات وارد اسپانیا شد. افسانه ها حاکی از آن است که هرنان کورتس، یک شخص کاشف، شکلات را در سال 1528 به سرزمین خود آورده.

اعتقاد بر این بود که کورتس در طی یک سفر به قاره آمریکا شکلات را کشف کرده است. در جستجوی طلا و ثروت، او در عوض یک فنجان کاکائو پیدا کرد که امپراتور آزتک به او داده بود.

وقتی کورتس به خانه بازگشت، دانه های کاکائو را به اسپانیایی ها معرفی کرد. اگرچه شکلات اسپانیایی هنوز به عنوان نوشیدنی سرو می‌شود، اما با شکر و عسل مخلوط می‌شود تا طعم تلخ آن را شیرین کند.

 

شکلات به سرعت در میان ثروتمندان محبوب شد.

 

تاریخچه شکلات در اروپا

اسپانیایی ها برای مدت طولانی شکلات را در خفا نگه داشتند. نزدیک به یک قرن بعد بود که این غذا به کشور همسایه فرانسه و سپس به بقیه اروپا رسید.

در سال 1615، پادشاه فرانسه لوئی سیزدهم با آن اتریشی، دختر فیلیپ سوم، پادشاه اسپانیا، ازدواج کرد. او برای جشن گرفتن این اتحادیه نمونه هایی از شکلات را به دربار سلطنتی فرانسه آورد.

به دنبال رهبری فرانسه، شکلات خیلی زود در بریتانیا در “خانه های شکلاتی” ویژه ظاهر شد. با گسترش این روند در اروپا، بسیاری از کشورها مزارع کاکائوی خود را در کشورهای حاشیه خط استوا راه اندازی کردند.

 

انقلاب در بحث شکلات

شکلات در میان اشراف اروپایی بسیار محبوب بود. خانواده‌های سلطنتی و طبقات بالا، شکلات را به خاطر فواید سلامتی مصرف می‌کردند.

در آن زمان شکلات هنوز با دست تولید می شد که فرآیندی کند و پر زحمت بود. اما با نزدیک شدن به انقلاب صنعتی، اوضاع در شرف تغییر بود.

در سال 1828، اختراع پرس شکلات سازی انقلابی در شکلات سازی ایجاد کرد. این دستگاه نوآورانه می‌تواند کره کاکائو را از دانه‌های کاکائو برشته فشرده کند و پودر کاکائو خوبی را تولید کند.

سپس پودر را با مایعات مخلوط کرده و در قالب ریخته و در قالب یک شکلات خوراکی جامد می کرد.

تاریخچه ی شکلات

شکلات های امروزی و شرکت تافی ایران

امروزه شکلات ها به ترکیبات دیگر مانند بیسکوییت، کیک، بستنی و تافی و غیره اضافه شده و نقش مهمی در زندگی های امروزی دارد و حتی میتوان گفت تصور زندگی بدون شکلات برای عموم سخت است. شرکت تافی ایران نیز به دنبال علاقه شدید مشتریان نیز تافی و محصولات شکلاتی تولید کرده است و میتوان گفت حتی جزو پرطرفدار ترین تافی ها می باشد و کمتر کسی را میتوانید پیدا کنید که شکلات و طعم لذیذ آن و همچنین تافی شکلاتی را دوست نداشته باشد.

 

اشتراک گذاری

کاربر گرامی اگر از محتوا موجود در این صفحه خوشتان آمده است می توانید توسط دکمه های زیر آن را با دوستان خود در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید

فیسبوک
توئیتر
لینکداین
واتساپ
تلگرام

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *